Go Back   Ford Expedition Forum > Ford Expedition Forum > Electrical

Sponsored Ads
Register to remove these ads.


Electrical

Power mirrors not working


This is a discussion on Power mirrors not working within the Electrical forums, part of the Ford Expedition Forum category!
Register to remove these ads. It's free! Hi Guys and Gals..Sure love this site. Came across it in a search..Just ...



Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2006, 02:34 PM   #1 (permalink)
 
thriller's Avatar
Registered User

 
Join Date: Nov 2006
Location: vancouver canada
Age: 53
Posts: 5
Unhappy Power mirrors not working


Register to remove these ads. It's free!
Hi Guys and Gals..Sure love this site. Came across it in a search..Just bought an 03EB and discovered that the mirrors no worky as well as the adj. foot pedals and seat memory functions????
I checked the fuse and replaced it..Still not working..Maybe a relay ties these altogether?Any thoughts?

Mike
thriller is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2006, 02:37 PM   #2 (permalink)
Registered User

 
Join Date: Oct 2006
Age: 50
Posts: 9
Default

Does mirrows work at all or just poorly?

If they don't work at all check all cable connections under drivers seat.
Mine was loose and I just simply press it back and everything works fine.

Also all or some automated functions could be turned off.
Owners manual will explain auto functions.

Kemp
__________________
Expedition Fan
Kemp is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2006, 01:00 AM   #3 (permalink)
 
thriller's Avatar
Registered User

 
Join Date: Nov 2006
Location: vancouver canada
Age: 53
Posts: 5
Default

I'll check under the seat tomorrow..The mirrors don't work at all nor does the foot pedal adjusrments and the seat memory controls..I'll report back after I check under the drivers seat..thanks

MM
thriller is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2006, 11:02 AM   #4 (permalink)
 
thriller's Avatar
Registered User

 
Join Date: Nov 2006
Location: vancouver canada
Age: 53
Posts: 5
Talking Thanks

That was it. A 15 pin white connector under the drivers seat was disconnected.
Simply plugged it in and wala

Mirrors now work, pedal adjusters work as does seat memory controls.

Cheers Kemp!
Attached Images
File Type: jpg ford.jpg (22.1 KB, 283 views)
thriller is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2006, 02:29 PM   #5 (permalink)
Registered User

 
Join Date: Oct 2006
Age: 50
Posts: 9
Default

I am more than happy to help if I can.

That same thing happened to me again few months ago and after that I taped connector using electrical tape.
No worries since I did that.

Have a nice weekend,

Kemp
__________________
Expedition Fan
Kemp is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2012, 12:11 PM   #6 (permalink)
Registered User

 
Join Date: Feb 2012
Location: Las Vegas
Posts: 1
Default Power mirrors not working

Thank you guys so much!
Took two seconds to fix. Go to the back of driver seat, reach under to sea foam green connector and connect or squeeze together. It was that simple!
Thanks again....
Heathen is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




GM Truck Forum
Ford Raptor Forum
Chevy Tahoe Forum
Chevy Cobalt Forum
Chevy Camaro Forum
FJ Cruiser Forum
Ford Truck Forum
88-98 GM Truck Forum
73-87 Gm Truck Forum
Dodge Ram Forum
Chevy Equinox Forum
Chevy Cruze Forum
Jeep Liberty Forum
Jeep Forum
Dodge Ram SRT10 Forum
Chrysler 200 Forum
Scion xD Forum
Scion xB Forum
Dodge Challenger Forum
Scion FR-S Forum
Softball Forum
SRT Forum
Nissan Titan Forum
Buick Enclave Forum
Cadillac Forum
Cadillac XTS Forum