aftermarket head unit and stock subwoofer

Discussion in 'Audio & Electronics' started by Fred Valdez, Jun 17, 2017.


  1. Fred Valdez

    Fred Valdez Member

    Age:
    56
    Posts:
    21
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 23, 2017
    Location:
    SF Bay Area
    Hello All

    I got a new Pioneer head unit with wiring harnesses and maestro from Crutchfield. They had easy to follow instructions and everything hooked up quickly, however, the stock sub doesn't work with it so I'm trying to figure out how to wire the head unit to the sub's amp for power signal...thanks in advance..
     
  2. lstrejcek

    lstrejcek New Member

    Age:
    44
    Posts:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 28, 2017
    Location:
    Florida
    If you have the Masetro module, you will need the F01 harness as well, to interface between the HU and the Ford wiring harnesses. If you have installed the Maestro using that harness, be sure to set the sub-woofer to on in the Pioneer HU settings. I know for the Pioneer AVIC HU models, you do need to set the sub-woofer setting to on, it's off by default (assuming you have an AVIC model).
     
  3. Fred Valdez

    Fred Valdez Member

    Age:
    56
    Posts:
    21
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 23, 2017
    Location:
    SF Bay Area
    thanks, yes, i do have the maestro and the harness you mentioned...on the hu i have turned on the sub as well as increased the signal...stupid question, hehe, where is the sub located so i can see if it is firing...
     
  4. Fred Valdez

    Fred Valdez Member

    Age:
    56
    Posts:
    21
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 23, 2017
    Location:
    SF Bay Area
    interesting...i saw this on another forum and the guy ended up reprogramming the maestro and unchecking the enable factory amp option...I'll check what I did and either do what he did or opposite of whatever setting is now...

    http://www.12voltdata.com/forum/viewtopic.php?t=14229
     
  5. Brandon Davis

    Brandon Davis New Member

    Age:
    37
    Posts:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 21, 2017
    Location:
    Dallas GA
    What size is the factory amplifier for the Eddie Bauer edition
     
  6. GAIN-MOB

    GAIN-MOB Super Moderator Staff Member Supporting Member

    Posts:
    14,031
    Likes Received:
    754
    Joined:
    May 19, 2010
    Location:
    Yorktown, VA
    Pioneer has a function in setup that will kill the rear sub if wrong function is selected...i don't remember which one it is...i had that prob with my Pioneer AVIC-D3 but don't have this issue with my Pioneer 8100NEX

    Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
     

Share This Page