Torque Pro & Tranny Temps

Discussion in 'Transmission & Drive train' started by Chris C, May 15, 2018 at 3:36 PM.

  1. Chris C

    Chris C New Member

    Age:
    34
    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Tuesday
    Location:
    Arkansas
    I'm having some problems figuring out the tranny temps using my Torque Pro app. I've loaded the Ford Custom PIDs, and when I select the Transmission Fluid Temp Methods that return values, I get one that produces -32ish degrees, one at 59 degrees, and one that just mirrors the coolant temp. I'm guess there is a problem with the formula for the first two, but I don't know what it should be. Has anyone run into this or know of a solution? This is the only value that I'm having trouble with.

    I also posted this in the 3rd Gen forum, please delete this one if not allowed.
     
    Last edited: May 15, 2018 at 4:07 PM
  2. johnboneske

    johnboneske Full Access Members

    Posts:
    297
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Mar 30, 2010
    Location:
    Columbus Ohio
    On my 2nd Gen I used the PID's from the list they give give you for Ford. I use Tranmission Temp 1 and 3. I assume one temp is going into the trans, and one is coming out of trans as it is always about 5 degrees warmer.


    I know I am not looking at the coolant temp, as I have that on another screen and am always around 190 to 205 when towing for coolant temps. My trans temps are mostly around the 178 to 185. I tow a 6800lb travel trailer.
     

Share This Page