99 expy stuck in 4x4 low.

Discussion in 'Transmission & Drive train' started by that1guyb4u, Jan 7, 2018.

  1. that1guyb4u

    that1guyb4u New Member

    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 30, 2014
    Location:
    Nebraska
    I have a 99 expedition awd. It is stuck in low lock. I've tried unhooking battery, Backing up in neutral for. In Neutral with brake on. It doues not have the plunger on front axl, Nor can i find vacuum lines on firewall. I've been reading forums for a week. Also speedo is same as rpm's Also took out fuse 104 and put new in. Maybe bad shift motor or switch? Need help. anyone?
     
  2. Bedrck47

    Bedrck47 Full Access Members

    Posts:
    5,641
    Likes Received:
    612
    Joined:
    Jul 4, 2014
    Location:
    Elizebethtown, PA
    The 99 Doesn't use vacuum for the 4X4 system That was only on the 97/98 model years
    Try checking fuses or the shift motor may be stuck
     
  3. that1guyb4u

    that1guyb4u New Member

    Posts:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 30, 2014
    Location:
    Nebraska
    Thanks, I got it out. Turns out motor was stuck. Its all good now.
     
  4. Bedrck47

    Bedrck47 Full Access Members

    Posts:
    5,641
    Likes Received:
    612
    Joined:
    Jul 4, 2014
    Location:
    Elizebethtown, PA
    Thanks for the update
     
  5. 1997SCEBFEX

    1997SCEBFEX Full Access Members

    Posts:
    1,203
    Likes Received:
    101
    Joined:
    Nov 5, 2011
    Location:
    Northwest Panhandle
    ++ on resolution.
     

Share This Page