Driving Blind

wifeystruck

New Member
Joined
Dec 12, 2021
Posts
1
Reaction score
0
Location
wisconsin
Hi everyone! I’m new here, and new to online forums. I hope I chose the right place to post this. I’m trying to fix an issue with my wife’s Expedition. The dash says “low washer fluid”, but the tank is full. I’m not concerned with the dash indicator, but the lack of washing ability that she has. What can cause this issue besides the washer pump? I have replaced the pump already. Any help would be greatly appreciated!
 

Tuck

Active Member
Joined
May 25, 2021
Posts
25
Reaction score
13
Location
South Carolina
I haven't looked at mine but there's probably a sensor in the tank that may be stuck or bad. See if there's a float or something in the tank and see if it will move. You may have to drain the tank first to see it. If it's an electronic sensor it may just be bad.
 

tommyddsr

Full Access Members
Joined
Jan 4, 2014
Posts
368
Reaction score
227
Location
Portsmouth, Va
Also make sire the washer fluid lines are clear. Disconnect it and blow it out to be sure.
 

Retiredusps

Full Access Members
Joined
Oct 28, 2018
Posts
100
Reaction score
54
Location
N.J.
What year? wifes 2005 has a float in the bottom of tank. Hers was stuck took a long wodden doweland tapped it a few times. it had a lot of scum around float. Always used premixed n No plain water added, must be from mixing different types. Rainex seems to get scum in jug!!!
 

Members online

Forum statistics

Threads
47,558
Posts
450,148
Members
38,250
Latest member
akdan
Top