Need Help 2002 No heat

Discussion in 'Heating & Cooling' started by Firepuppy, Jan 6, 2018.

  1. Firepuppy

    Firepuppy Active Member

    Posts:
    34
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 8, 2010
    Location:
    Rome NY
    I have a 2002 expo i have no heat in front but i have slight heat in back i have replaced thermostat, flushed heater core and still no heat so i figured blend door is open so instead of tearing out dash i cut the heater box cause the truck is old and ready for junk yard i cut the hole and closed the blend door figuring that would give me heat but no heat it almost feels like the ac is on why wouldnt i get any heat by closing the blend door
     
    Pclaythomas likes this.
  2. stamp11127

    stamp11127 Super Moderator Staff Member

    Age:
    60
    Posts:
    5,206
    Likes Received:
    719
    Joined:
    Mar 10, 2012
    Location:
    Temple, Georgia
    Did you check the heater hoses to see if they are getting hot?
     
  3. Firepuppy

    Firepuppy Active Member

    Posts:
    34
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 8, 2010
    Location:
    Rome NY
    Yes both hoses feel the same temp they are hot to touch
     
  4. 1955moose

    1955moose Full Access Members

    Posts:
    3,006
    Likes Received:
    421
    Joined:
    Nov 23, 2014
    If your getting heat in and out of both hoses going to heater core, you've more than likely have good flow through heater core. You stated that you manually had to close blender door, why? If your getting heat to the rear OK, I'd look at all your hoses that open and close your doors, and even though your getting heat through core, you might want to flush out the core. We've been getting a lot of our forum members that have had success flushing out rust and crud. Let us know what you find.

    Sent from my N9131 using Tapatalk
     
    Pclaythomas likes this.

Share This Page