Clicking sound from behind the dash

Discussion in '3rd Gen - 2007 - 2017' started by Dkmedley, Jun 16, 2017.

  1. Triplet Dad

    Triplet Dad Active Member

    Posts:
    32
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Feb 14, 2014
    Location:
    Cypress, TX
    Luckily this is the one by the gas pedal and only takes about 10 minutes to replace. Right now I adjusted the direction by hand and left the actuator out...it's nice to not hear the grinding every time I start the engine. I will take another photo of the good actuator once I get it.
     
    ExpeditionAndy likes this.
  2. nubia

    nubia Full Access Members

    Posts:
    52
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 25, 2013
    Location:
    cincinnati
    Where is the fuse so I can try to re-set/calibrate?

    Sent from my XT1650 using Tapatalk
     
  3. Bernard

    Bernard Full Access Members

    Posts:
    55
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 14, 2012
    Location:
    NJ
    OK... there are some gremlins inside my A/C:(.
    Had the clicking for several years now, when I change the temp.
    Once I took it apart and saw some teeth broke but didn't want to wait for the replacement, with everything dissembled, so I tried the reversed "shaft" method - didn't work... was still clicking.

    Any ways.
    The blower connector gave up completely so at the same opportunity that I replaced the connector (and the resistor), I decided to replace the temp blend motor.

    Got a new replacement actuator and installed it - then things got... interesting:(.

    The clicking are there... at the highest and lowest temp.
    I disconnected the actuator I just installed and... it still clicks!!! With no power!
    The air blowing temp did not change but I could feel the clicks from somewhere around the temp actuator, when I "went" from cold to hot... It clicks only close to the max hot/cold.
    I disconnected the left side (driver side) actuator (never clicked when changed the air flow direction up/middle/down) - still clicking from the same place.

    No power to both actuators and still clicking.

    What next - the actuator on the right side?
    But I think I can "feel" the clicks on the middle.
    Does the right side actuator has anything to do with the temp changes?


    Any advice?


    Thanks,
    Bernard.
     

Share This Page