Android auto problem

Timmaaay4

Member
Joined
Feb 18, 2015
Posts
15
Reaction score
6
Just a update while driving the other day Android auto was working then got a call and it disconnected. Was not able to connect again or charge. I did the power and skip button to reset that didn't work. Also preformed a master reset of sync which wiped the settings still nothing. I did some digging around some other ford forums about the usb hub and came across some that had gotten moisture in them causing them to short out. I took a gamble and ordered the attached part. A quick 5 min install and it worked.
You must be registered for see images attach


Sent from my SM-G970U using Tapatalk
 

LokiWolf

Full Access Members
Joined
Apr 2, 2016
Posts
2,777
Reaction score
1,629
Location
Richmond VA
Just a update while driving the other day Android auto was working then got a call and it disconnected. Was not able to connect again or charge. I did the power and skip button to reset that didn't work. Also preformed a master reset of sync which wiped the settings still nothing. I did some digging around some other ford forums about the usb hub and came across some that had gotten moisture in them causing them to short out. I took a gamble and ordered the attached part. A quick 5 min install and it worked.
You must be registered for see images attach


Sent from my SM-G970U using Tapatalk

Nice!
 

Timmaaay4

Member
Joined
Feb 18, 2015
Posts
15
Reaction score
6
The part was out of stock most places found a seller on ebay and gambled. There seem to be a couple different models but there was a specific one for the expeditions

Sent from my SM-G970U using Tapatalk
 

Bodacious

Member
Joined
Mar 5, 2021
Posts
7
Reaction score
0
Location
SC
Timmaaay4, I just bought a 2018 Limited and having the same issue with intermittent phone disconnect/reconnect from the hub. Just saw this thread as I had started one yesterday and came up with the same hub part number. Will be ordering this week and install as soon as mine gets out the shop for a rear suspension issue of some sort. Yes three weeks in and already enjoying early failure of some sort (otherwise love the Expy). Please update if issue continues. Thx!

Was the USB hub difficult to remove?
 
Last edited:

Timmaaay4

Member
Joined
Feb 18, 2015
Posts
15
Reaction score
6
Pro tip for removal of the hub I found in a f150 forum was to use a paint can opener, to remove the hub. There is a notch/push pin area on the top an bottom. But it is quick and easy 5-10 minute job.

Sent from my SM-G970U using Tapatalk
 

Timmaaay4

Member
Joined
Feb 18, 2015
Posts
15
Reaction score
6
No idea I was trying to determine if the other main model would have worked also. I wouldn't think that there is that much difference.

Sent from my SM-G970U using Tapatalk
 

LokiWolf

Full Access Members
Joined
Apr 2, 2016
Posts
2,777
Reaction score
1,629
Location
Richmond VA
Any idea if the USB C/USB A combo version can be installed instead? And P/N?

It can if it is like the 16-17 Expedition or the 16-20 Edge. I did it in both as have many others. Remember the USB C does no different voltage or speed, just gives the cable option.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 

MxRacer965

Full Access Members
Joined
Nov 3, 2019
Posts
247
Reaction score
140
Location
Hudsonville, MI
It can if it is like the 16-17 Expedition or the 16-20 Edge. I did it in both as have many others. Remember the USB C does no different voltage or speed, just gives the cable option.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
That’s fine. I just would like the option to plug in USB C. Like many I have increasingly started getting a mix of stuff...so I’d like to have a mix in the vehicle.

anyone got the P/N handy? What about the USB ports for the 2nd row in the console?
 
Top